Overlijdensrisicoverzekering voor expats. Wat is er mogelijk?
21096
post-template-default,single,single-post,postid-21096,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Overlijdensrisicoverzekering voor expats

Overlijdensrisicoverzekering voor expats

Overlijdensrisicoverzekering voor expats

Overlijdensrisicoverzekering voor expats

De titel overlijdensrisicoverzekering (ORV) voor expats dekt drie keer lading. Namelijk:

  • voor Nederlanders die tijdelijk of definitief voor hun werk naar het buitenland gaan;
  • voor buitenlanders wiens werk hen naar Nederland brengt ;
  • of voor Nederlanders die in het buitenland wonen.

In alle drie de gevallen zijn er wat mitsen en maren met betrekking tot de ORV.

1.Verhuizen naar het buitenland?

Heb je ORV en verhuis je naar het buitenland? Dan kan de verzekering in de meeste gevallen gewoon blijven bestaan. Maar alleen als de premie automatisch kan worden afgeschreven van je Nederlandse bankrekening. Is dit niet meer mogelijk? Dan wordt de verzekering beëindigd en het is niet mogelijk om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Check je polis goed

Er zijn verzekeraars die, afhankelijk van naar welk land je vertrekt, besluiten om de verzekering op te zeggen. Het is verstandig om je polis op dat punt goed te bekijken voordat je vertrekt. Dat voorkomt problemen achteraf.

2. Expats in Nederland

Er zijn verzekeringsmaatschappijen waarbij het voor expats mogelijk is om een ORV af te sluiten. De eis is dan wel dat zowel de verzekeringsnemer als de verzekerde in Nederland wonen en de premie moet automatisch afgeschreven kunnen worden van een Nederlandse bankrekening. Sommige verzekeraars eisen daarnaast dat de verzekeringsnemer een Europees paspoort heeft en een Nederlands BSN-nummer.

3. Woon je al in het buitenland?

Woon je in het buitenland en heb je interesse in een overlijdensrisicoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wanneer je in bezit bent van een Europees paspoort, een Nederlands BSN-nummer en een Nederlandse betaalrekening dan is het mogelijk om een ORV af te sluiten.

Overlijdensverzekering aanvragen

Bij de meeste verzekeraars is het aanvraagproces volledig in het Nederlands. Ook de polis en de polisvoorwaarden zijn in het Nederlands. Wat wel vaak wordt toegestaan is dat de gezondheidsverklaring in het Engels mag worden ingevuld. In alle gevallen is op de ORV Nederlands recht van toepassing.

 

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.