Overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet langer verplicht
19893
post-template-default,single,single-post,postid-19893,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet langer verplicht

ORV niet langer verplicht

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet langer verplicht

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet langer verplicht voor hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Op zich ging de bovenstaande al op voor nieuwe hypotheken met NHG die na 1 januari 2018 werden afgesloten. De NHG heeft nu echter aangekondigd dat ook voor personen met een reeds bestaande NHG-hypotheek van voor 2018 de verplichting kan komen te vervallen.

ORV blijft op zich zijn meerwaarde behouden

Uiteraard heeft een ORV in veel gevallen en meerwaarde. Dit zal per situatie verschillen en het is iets wat Baar Advies graag samen met u bekijkt. Indien u overweegt om naar aanleiding van deze berichtgeving uw ORV op te zeggen is het onze plicht om te kijken of dit wel bij uw persoonlijke situatie past.

Verantwoorde woonfinanciering nu nog toegankelijker

De NHG zet zich in om verantwoorde woonfinanciering voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Door de ORV verplichting was het voor kwetsbare groepen zoals chronisch zieken en ex-patiënten vaak moeilijk om een NHG-hypotheek af te sluiten omdat zij moeite hadden om een ORV af te sluiten.

Wat is NHG ook alweer?

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

Wilt u weten wat dit voor u kan betekenen?

Heeft u een NHG hypotheek en wilt u weten wat dit voor u kan betekenen maak dan een afspraak. Wij adviseren u graag hierover. U kunt online eenvoudig een afspraak met ons inplannen. Samen met u bekijken wij dan de mogelijkheden.

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.