Doorlooptijden hypotheekaanvragen verviervoudigd, start op tijd!
20590
post-template-default,single,single-post,postid-20590,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Doorlooptijden hypotheekaanvragen verviervoudigd

Doorlooptijden hypotheekaanvragen

Doorlooptijden hypotheekaanvragen verviervoudigd

Doorlooptijden hypotheekaanvragen verviervoudigd

Vorige maand berichtte we al dat de extra vragen bij uw hypotheekaanvraag tot langere doorlooptijden leiden. In de media valt er nu te lezen dat dit daadwerkelijk zo is. Het platform Independer meldt zelfs dat het momenteel vier langer duurt dan voor de coronacrisis.

Voor de coronacrisis

De gemiddelde doorlooptijd van een hypotheekaanvraag lag voordat de coronapandemie toesloeg gemiddeld twee tot drie werkdagen. Nu variëren de gemiddelde doorlooptijden van zeven tot zelfs veertien dagen.

Onrust tijdens de aanvraag

U als aanvrager hebt natuurlijk te maken met de deadline voor de ontbindende voorwaarden van de koop. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit onrust oplevert. Reden om u middels dit bericht te informeren over de huidige gang van zaken.

Hypotheekverstrekkers zijn drukker

Een toegenomen drukte is in eerste instantie de veroorzaker. In mei berichte de NVM al dat een hoger aantal transacties dan voor de ‘Lock Down’. In hun rapport over het eerste kwartaal noemen ze dit niet alleen maar noemen ze een opvallende stijging in het aantal hypotheek aanvragen.

En strenger…

Daarnaast zijn de hypotheekverstrekkers strenger geworden. Ze willen de consumenten in deze onzekere tijd tegen zichzelf in bescherming nemen. Er worden ‘follow-upvragen’ gesteld om zeker te stellen dat de klant zijn financiële verplichtingen kan dragen. Het gevolg ervan is dat meer tijd nodig is voor het beoordelen van zowel de hypotheekaanvraag als de aanvraag voor een renteaanbod.

Begin zo snel mogelijk een goed dossier

Verzamel alles en begin daar zo vroeg mogelijk mee, want al deze zaken hebben invloed op je hypotheeklening. Des te completer uw dossier is des te groter de kans dat het vlot wordt afgehandeld met weinig tot geen ‘follow-upvragen’. Alles wordt de hypotheekverstrekkers gecheckt dus staat u rood, heeft een private lease auto, creditcard of studieschuld vergeet dit dan niet meteen in het dossier op te nemen.

Schakel ons hulp in

Dagelijks verzorgen wij hypotheekaanvragen voor relaties. Het zo goed (en reëel) mogelijk informeren van de hypotheekverstrekkers is daarbij ons uitgangspunt. De praktijk bewijst dat dit de doorlooptijd ten goed komt. Bel ons dan gerust, ook hiermee helpen wij u graag.

Patrick Brands

Heeft u vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.