Corona en je vakantieplannen, waar let je op?
21587
post-template-default,single,single-post,postid-21587,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Corona en je vakantieplannen

Corona en je vakantieplannen

Corona en je vakantieplannen

Schat voor vertrek de Corona risico’s goed in!

Met alle versoepelingen ga je waarschijnlijk deze zomer er op uit om vakantie te vieren. Kijk bij het plannen van je reis niet alleen naar al het moois dat je bestemming te bieden heeft maar ook naar de lokale coronaregels in relatie tot de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering en je reisverzekering.

Zorg in het buitenland

Wanneer je vakantiebestemming in het buitenland ligt check dan eerst wat het reisadvies voor het betrekkende land is. Op de website Nederlandwereldwijd.nl lees je meer over de reisadviezen per land. De dekking van je aanvullende zorgverzekering of reisverzekering kan verschillen als je in een land bent met code oranje of rood.

Dekken je verzekeringen de risico’s wel?

Wanneer je in het buitenland ziek wordt, stel je krijgt corona, dan komen er vaak meer kosten om de hoek dan alleen de zorgkosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor repatriëring, uitstel van je terugreis of extra verblijfskosten. Wat dekken je zorg- en reisverzekering wel en wat niet?

Check de lokale tarieven voor vertrek

In het algemeen geldt dat de kosten tot aan het Nederlandse tarief wordt vergoed vanuit de basisverzekering. In veel landen is echter een hoger tarief van toepassing en de meerkosten komen dan in de meeste gevallen voor eigen rekening. Informeer daarom van tevoren goed hoe dit geregeld is.

Een goede reisverzekering biedt vaak uitkomst

Word je ziek in het buitenland en daardoor geconfronteerd met hogere tarieven dan in Nederland? Dan kunnen deze extra kosten worden afgedekt met een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering met dekking voor medische kosten. Je krijgt dan alles vergoed. Met een reisverzekering betaal je soms zelfs geen eigen risico, afhankelijk van je verzekeraar.

Lees je dit en ben je al in het buitenland?

Mocht je dit op vakantie in het buitenland lezen en dringend medische zorg nodig hebben neem dan zo snel mogelijk contact op met je zorgverzekeraar. Ze hebben allemaal een alarmcentrale en het nummer daarvan staat op je zorgpasje.

Een zorgeloze vakantie!

Dat wensen wij je natuurlijk. Als je voor vertrek een afspraak bij ons maakt dan kunnen wij je helpen om de bovenstaande puzzel samen te leggen. Tijdens de afspraak kun je dan direct een aanvullende zorg of reisverzekering afsluiten zodat je zorgeloos op pad kunt gaan.

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.