Verplichte aansprakelijkheidsverzekering in Italië
22606
post-template-default,single,single-post,postid-22606,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering bij wintersport in Italië

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering

Verplichte aansprakelijkheidsverzekering bij wintersport in Italië

Geen skipas zonder aansprakelijkheidsverzekering

Sinds 1 januari 2022 is het in Italië verplicht om bij wintersporten een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben. Om een skipas te kunnen krijgen, moet de aanwezigheid van een aansprakelijkheidsverzekering met een verklaring aangetoond worden. Zonder die verklaring wordt geen skipas afgegeven.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)

Voordat je op vakantie gaat is het dus verstandig om de voorwaarden van jouw aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) te controleren. Je moet dan controleren of de aansprakelijkheid van een verzekerde als particulier voor schade aan personen en zaken in dekking geeft voor de gehele wereld (inclusief Italië).

Met een slok op vervalt de dekking

Ben je aan het skiën of snowboarden en veroorzaak je tijdens het skiën of snowboarden (wintersporten) schade aan derden waarvoor je aansprakelijk bent, dan heb je dekking op door je AVP.  Tenzij er sprake is van een genoemde uitsluiting in de voorwaarden, bijvoorbeeld wintersporten onder invloed van alcohol.

Wij adviseren je graag

Heb je twijfels over je dekking of kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op we kijken graag even met je mee.

Patrick Brands

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande of over andere onderwerpen die vragen om een financieel advies..

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.