NHG hypotheekvoorwaarden veranderen op 1 januari 2020
19904
post-template-default,single,single-post,postid-19904,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

NHG hypotheekvoorwaarden veranderen op 1 januari 2020

NHG hypotheekvoorwaarden

NHG hypotheekvoorwaarden veranderen op 1 januari 2020

NHG hypotheekvoorwaarden veranderen op 1 januari 2020

Goed nieuws voor hypotheken met nationale hypotheek garantie (NHG). Eerder berichte wij al over het feit dat onder voorwaarden de Overlijdensrisicoverzekering niet langer meer verplicht is. Nu veranderen er nog twee wezenlijke zaken met betrekking tot de NHG. De eerste zorgt ervoor dat de kostengrens in pas blijft met de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde en de tweede zorgt ervoor dat meer mensen toegang krijgen tot de NHG.

Kostengrens NHG gaat omhoog

De kostengrens voor een hypotheek met NHG gaat met ingang van 1 januari 2020 omhoog en gaat van € 290.000,- naar € 310.000,-. De stijging is gerelateerd aan de gemiddelde huizeprijzen in 2019. Ook de kostengrens voor woningen met energiebesparende voorzieningen wordt verhoogd en ligt met ingang van het nieuwe jaar op € 328.600,-.

Borgtochtprovisie NHG wordt verlaagd

Ook met ingang van 1 januari 2020 gaat de borgtochtprovisie voor een hypotheek met NHG omlaag. Woningeigenaren die een hypotheek met NHG aanvragen, betalen dan eenmalig 0,7% over de hoogte van hun hypotheek in plaats van de huidige 0,9%.

Combinatie zorgt voor meer toegankelijkheid NHG

De combinatie van recent afgekondigde maatregelen die in het nieuwe jaar van kracht zijn zorgt voor meer toegankelijkheid van de NHG voor een grotere groep mensen.

Wat is NHG ook alweer?

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

Wilt u weten wat dit voor u kan betekenen?

Heeft u een NHG hypotheek en wilt u weten wat dit voor u kan betekenen maak dan een afspraak. Wij adviseren u graag hierover. U kunt online eenvoudig een afspraak met ons inplannen. Samen met u bekijken wij dan de mogelijkheden.

Patrick Brands

Vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien u vragen heeft naar aanleiding van het bovenstaande.

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.