Onbezorgd op wintersport, lees de elf tips!
22453
post-template-default,single,single-post,postid-22453,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Onbezorgd op wintersport!

Onbezorgd op wintersport

Onbezorgd op wintersport!

Lees de 11 tips voor een goede voorbereiding

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur! Kies je dit seizoen voor de lange latten of sta je liever op een snowboard? Alles is mogelijk. Maar hoe geniet je optimaal van de wintersport? Van onze partner Allianz ontvingen wij goede tips om goed voorbereid en onbezorgd op wintersport te gaan.

Tip 1: Zorg voor een goede conditie

Wintersporten vraagt om een goede conditie. Sport je niet regelmatig? Dan is het aan te raden om vooraf wat meer conditie te kweken: een aantal weken voor vertrek kan je bijvoorbeeld gaan wandelen, joggen of fietsen. Of je kan een skihal bezoeken om alvast kan oefenen.

Tip 2: Zorg dat de uitrusting in orde is

Het is een goed idee om ruim van tevoren te checken of je wintersportuitrusting nog in orde is. Zijn de boots nog in goede staat en is de kleding compleet? Je kan ook alvast je ski’s of snowboard laten waxen en de bindingen laten afstellen door een expert.
Daarnaast is het een goed idee om de wintersportuitrusting te markeren. Zo voorkom je dat een medeskiër per ongeluk jouw spullen meeneemt. Met slotjes kan je jouw wintersportspullen ook op slot zetten.

Tip 3: Zorg voor veiligheid en voorkom blessures

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je doet er daarom goed aan om passende bescherming te dragen om knie- of polsletsel te voorkomen. Ga je voor het eerst op wintersport of ben je er nog niet zo bedreven in? Les nemen is dan een goed idee. Een goed aangeleerde techniek is de beste voorzorgsmaatregel om blessures en valpartijen te voorkomen. Je kinderen kunnen het beste een helm dragen, maar ook voor jou is dit natuurlijk aan te raden. Het is in veel landen overigens verplicht en vermindert bovendien de kans op hoofdletsel met 50%.

Tip 4: Bescherm jezelf goed tegen de zon

Ook al schijnt de zon niet, de UV-straling is er wel. UV-stralen in de bergen zijn erg sterk. Draag daarom een goede zonnebril. Hiermee verminder de lichtintensiteit en bescherm je jouw netvlies tegen de gevaren van de zon. Smeer je ook goed in met zonnebrandcrème, vooral in het gezicht.

Tip 5: Voorkom dat je uitgedroogd raakt

Als je gaat skiën of snowboarden, vraagt dit enorm veel van het lichaam. Als je zo ingespannen bezig bent dan kan het zomaar gebeuren dat je uitdroogt. Voldoende (water) drinken is de oplossing.

Tip 6: Wees op de hoogte van de moeilijkheidsgraad van de pistes

Weten wat de betekenis is van de waarschuwingsborden en de moeilijkheidsgraad van de pistes is geen overbodige luxe. Zo weet je altijd in wat voor gebied je bent en je weet of het er gevaarlijk is of niet. Houd daarbij ook rekening met anderen: beheers je snelheid en let op skiërs die wat verder onderin skiën. De meeste ongelukken gebeuren namelijk als skiërs op elkaar botsen.

Tip 7: Buiten de piste skiën? Alleen met een gids!

Skiën buiten de piste is heel gevaarlijk. Doe dit alleen met een gids of skileraar die het gebied goed kent. Ook heb je hierbij een lawine-uitrusting nodig: lawinepiep, sneeuwschep en sneeuwsonde.

Tip 8: Weet wat te doen bij een ongeval

Kom je helaas toch in een situatie waarbij er een ongeluk is gebeurd? Dan is het goed om te weten wat je moet doen: markeer de plaats van het ongeval door de eigen ski’s in een kruis voor (bergzijde) het slachtoffer in de sneeuw te steken. Bedek het slachtoffer meteen, zodat hij of zij het niet koud krijgt. Schakel medische hulp in en stel het slachtoffer gerust. Vertel ook dat er hulp onderweg is, zodat hij of zij niet in paniek raakt.

Tip 9: Ken de piste-regels

In 1967 zijn de pisteregels opgesteld door het FIS, de Internationale Ski Federatie. Deze zijn opgesteld voor de veiligheid van skiërs. Handig om te lezen want alle wintersporters worden geacht om goed op de hoogte te zijn van deze veiligheidsregels.

Tip 10: Download wintersport apps voor je vertrekt

Welke liften en pistes zijn open? Wat is de sneeuwverwachting? Wat is de lengte van de skipistes? Wat is de gemiddelde snelheid van de laatste run? Al deze gegevens kan uw klant vinden in diverse wintersport apps.

Tip 11: Zorg voor wintersportdekking in je verzekering

Ook al ben je goed voorbereid, helaas kan het toch gebeuren dat er een (medisch) ongeluk gebeurt tijdens de wintersportvakantie. Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen ‘Medische kosten en Wintersport’ en ‘Risicosporten’ op een (doorlopende) reisverzekering ben je hiervoor meestal wel verzekerd. Het is wel belangrijk om dit nog even te controleren. Kijk hier voor meer informatie over onze Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekeringen.

Onbezorgd op wintersport …

Mocht je willen controleren of je (doorlopende) reisverzekering in orde is, neem dan gerust contact met ons op.

Patrick Brands

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande of over andere onderwerpen die vragen om een financieel advies..

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.