Onnodig en verkeerd verzekerd: zonde van je geld!
22564
post-template-default,single,single-post,postid-22564,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Onnodig en verkeerd verzekerd: zonde van je geld!

Onnodig en verkeerd verzekerd

Onnodig en verkeerd verzekerd: zonde van je geld!

Onnodig en verkeerd verzekerd zijn zorgt ervoor dat je onnodige kosten betaalt. Echt zonde van je geld. Dit jaar is het leven voor de meeste van ons duurder geworden. Heb jij je vaste lasten al eens goed bekeken. Wanneer heb je bijvoorbeeld voor het laatst je woonhuisverzekeringen eens onder de loep gelegd? Klopt jouw pakket aan verzekeringen wel met je huidige woning?

Er valt vaak nog veel te winnen

Recent onderzoek heeft aangetoond dat er onder Nederlanders veel onduidelijkheid bestaat over woonhuisverzekeringen. Zomaar een paar getallen uit het onderzoek:

  • 20% weet niet wat het verschil is tussen een opstal- en inboedelverzekering;
  • 1 op de 3 weet niet welke schade binnen de opstalverzekering valt
  • 14% weet niet dat je een verzekering moet aanpassen als de woonsituatie veranderd;
  • 43% is nog nooit gewisseld van woonverzekeraar (terwijl dit geld kan besparen).

 

Wat valt er onder een opstalverzekering?

Onder een opstalverzekering vallen alle bouwwerken die op je grond staan. De woning zelf, de schuur, schuttingen en andere zaken die onlosmakelijk er een plek op hebben gekregen. De verzekering dekt voor de kosten die voorkomen uit brand-, water-, storm-, of hagelschade of tegen blikseminslag. Het is een verzekering die je als eigenaar afsluit.

Heb ik als huurder ook een opstalverzekering nodig?

Nee, als huurder hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. Wel is het verstandig om zaken die je zelf plaatst om de woning te verbeteren door te geven aan de eigenaar zodat deze de opstalverzekering kan laten aanpassen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kun je als huurder een extra dekking afsluiten bij de inboedelverzekering maar in alle andere gevallen is de eigenaar verantwoordelijk voor het risico. Heb je wel een opstalverzekering dan kost je dat onnodig veel geld. Het is al gauw enkele honderden Euro’s per jaar.

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering verzeker je jouw ‘spullen’. In feite gaat het om alles wat ín je huis staat. Je verzekert er je meubels, televisie of sieraden mee tegen brand, waterschade of inbraak.

Woonhuisverzekeringen pakketten

De meeste mensen sluiten meestal een woonhuisverzekeringspakket waarin naast de bovengenoemde opstal en inboedelverzekering vaak ook nog een glasschade verzekering zit. Ook deze laatste is alleen voor eigenaren en niet voor huurders. Het onderzoek toont dus aan dat er vaak iets wordt afgesloten zonder dat men alle ins- en outs kent.

Check jaarlijks je pakket aan verzekeringen

Op onze website bieden we de mogelijkheid om de bij ons bekende gegevens te actualiseren door een formulier in te vullen. Dit kost je hooguit twee minuten maar kan je mogelijk veel geld besparen.

Mooie instap?

Ook als je nog geen klant bij ons bent bieden we deze service aan. Voor ons een snelle manier om kennis te nemen van je situatie en voor jou een mogelijkheid om mogelijk het komende jaar al kosten te besparen.

Patrick Brands

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande of over andere onderwerpen die vragen om een financieel advies..

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.