Studie en verzekeringen, hoe zit dit eigenlijk? | BaarAdvies
21110
post-template-default,single,single-post,postid-21110,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Studie en verzekeringen, hoe zit dit eigenlijk?

Studeren en verzekeringen

Studie en verzekeringen, hoe zit dit eigenlijk?

Waar let je op als je kind het huis uitgaat?

Er gebeurt nogal wat als je kind voor zijn of haar studie het ouderlijk huis verlaat. Er moet een kamer worden gezocht en gefinancierd, de studie moet worden gefinancierd. En dan hebben wij het nog niet over het bij elkaar zoeken van huisraad, en de laatste kook- en was-tips van moeders. Dat studie en verzekeringen in relatie tot elkaar nog even bekeken moeten worden, je zou het in de hectiek bijna vergeten.

De meeste verzekeringen zijn onder voorwaarden nog van toepassing

De meeste verzekeringen zijn gewoon nog geldig nadat je kind het huis uitgaat. Denk hierbij aan de:

Er worden echter meestal wel voorwaarden gesteld door de verzekeraars. Meestal is de belangrijkste voorwaarde dat de studie van je kind een voltijd studie is. In geval van de reis- en gezinsongevallenverzekeringen is 28 jaar vaak de grens. Na de 28ste verjaardag moet uw ‘kind’ dan zelf een verzekering regelen.

Welke verzekering dient wel het eerste bekeken te worden?

Het is een beetje een inkopper maar jouw inboedelverzekering dekt niet de nieuwe inboedel op de studentenkamer. Voor het afsluiten van een inboedelverzekering is het adres leidend. De meeste verzekeraars hebben speciale starterverzekeringen voor studenten. En let op: heeft je kind een kamer in een studentenhuis dan zit vaak de inboedelverzekering bij de huur. Controleer daarom het huurcontract hierop.

Een goed moment om alle verzekeringen nog eens na te lopen

Het moment dat je kind het huis uitgaat is sowieso een goed moment om de verzekeringen nog eens na te lopen. Juist ook wanneer je kind niet voltijd gaat studeren. In dat geval dient je kind niet alleen zelf alle verzekeringen af te sluiten maar heeft het uiteraard ook veel consequenties voor je eigen pakket. Studie en verzekeringen? Baar Advies helpt hier graag bij.

Een afspraak maken bij Baar Advies

Op werkdagen is het van 09.00 tot 17.30 uur een afspraak in te plannen bij BaarAdvies. Bovendien is het ook op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag mogelijk om ‘s avonds van 19.00 tot 21.00 uur een afspraak in te plannen.

Rick van Dijkhuizen

Meer vragen?

Neem dan gerust direct contact met mij of één van mijn collega’s
op 035-5779661.

Rick van Dijkhuizen
Adviseur Schade- en Inkomensverzekeringen

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.