Zorgverzekering voor ondernemers

Zorgverzekering 2024 voor ondernemers

Vergelijk nu je zorgverzekering voor ondernemers!

Past je zorgverzekering voor ondernemers nog bij jou? Betaal je niet teveel? Vergelijk eenvoudig je huidige zorgverzekering met het actuele aanbod voor 2024. Klik op de button ‘Nu vergelijken’ en krijg direct in beeld hoe je zorgverzekering er in 2024 ook uit kan zien.

In drie stappen duidelijkheid

Na het klikken op onderstaande button word je in drie stappen naar de mogelijk nieuwe zorgverzekering voor ondernemers geloodst:

  1. Je vult eerst enkele persoonsgegevens in;
  2. In de tweede stap bepaal je de hoogte van je eigen vermogen en kies je wat voor een type verzekering je wilt: ‘natura’ of ‘restitutie’ (een uitgebreide uitleg over het verschil staat hieronder beschreven).
  3. Bij de derde stap kun je gewenste extra dekkingen toevoegen aan je basis pakket.

Na het invullen kun je de informatie toe laten sturen of de verzekering direct afsluiten.

Of toch een zorgverzekering als particulier?

Als particulier je zorgverzekering vergelijken kan ook? Klik dan hier om uw huidige zorgverzekering te vergelijken met het actuele aanbod voor 2024.

Hoe is de zorgverzekering in Nederland eigenlijk geregeld?

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering voor zorg (basispakket) afsluiten. De Rijksoverheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Dat is medisch noodzakelijke zorg waar iedereen recht op heeft. Zorgverzekeraars bepalen zelf wat in aanvullende verzekeringen zit.

Verplichte basisverzekering voor iedereen

De basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Voor de meeste zorg in het basispakket geldt een eigen risico. Er kunnen ook nog eigen bijdragen gelden.

 

De belangrijkste kenmerken van het basispakket zijn:

  • De basisverzekering is verplicht als u woont of werkt in Nederland. Ook voor kinderen.
  • Het basispakket is voor iedereen gelijk.
  • Het basispakket is bepaald door de overheid. De inhoud kan jaarlijks veranderen. De overheid stelt ook de hoogte van het eigen risico en de hoogte van de zorgtoeslag vast. Voor bepaalde zorg geldt geen eigen risico, zoals huisartsenzorg of verloskundige zorg. De overheid bepaalt ook voor welke zorg u een eigen bijdrage moet betalen. Dit staat helemaal los van het eigen risico.
  • Een zorgverzekeraar moet u accepteren voor het basispakket.
  • De premie van een polis is voor iedereen gelijk. Iedereen met dezelfde polis betaalt dus hetzelfde, ongeacht leeftijd of gezondheid.

Vrijwillige aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering dekt (een deel van de) zorg die niet in het basispakket zit. Bijvoorbeeld extra vergoeding voor een behandeling bij de tandarts.

 

De belangrijkste kenmerken van de aanvullende verzekering zijn:

  • Er zijn verschillende pakketten, die allemaal een aanvulling zijn op de basisverzekering. De zorgverzekeraar bepaalt de voorwaarden en vergoedingen. De overheid heeft dus géén invloed op de aanvullende verzekeringen.
  • Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Omdat er veel verschillende pakketten zijn, is het belangrijk dat u de aanvullende verzekering goed afstemt op wat u nodig heeft. Een zorgverzekeraar mag u weigeren voor een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld oudere mensen die veel zorg nodig hebben. In de praktijk gebeurt dit bijna nooit.

Natura- of Restitutieverzekering

Zowel de naturaverzekering als de restitutieverzekering werkt op basis van gecontracteerde zorg. De restitutieverzekeraar heeft vaak meer zorgverleners gecontracteerd. Daarnaast is de vergoeding bij niet-gecontracteerde-zorgverleners verschillend. Ga je met een naturaverzekering naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je niet je hele rekening vergoed. Je krijgt dan een percentage van het marktconform bedrag. Als je met een restitutieverzekering naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijg je het marktconform bedrag helemaal vergoed. Het is bij beide verzekeringen dus belangrijk om goed te kijken of je zorgverlener gecontracteerd is. Bij de naturaverzekering zijn de gevolgen van het gaan naar een niet-gecontracteerde zorgverlener alleen groter.

 

Bij een naturaverzekering dient de zorgverlener de rekening rechtstreeks bij de zorgverzekeraar in. Bij een restitutieverzekering moet je soms de rekeningen eerst zelf betalen en kun je het bedrag daarna declareren bij je zorgverzekeraar. Gaat het om een heel groot bedrag? Dan hoef je nooit eerst voor te schieten. Deze rekeningen gaan direct door naar de zorgverzekeraar. Of je een rekening eerst zelf moet betalen, hangt bij de restitutieverzekering af van de contracten. Is er een contract afgesloten met de zorgverlener? Dan gaat je rekening direct naar de zorgverzekeraar. Vraag voordat je naar een zorgverlener gaat na hoe de rekeningen worden vergoed.

 

De premie van een naturaverzekering is meestal lager dan van een restitutieverzekering. Dit komt door dat er minder contracten zijn gesloten. Ook zijn er soms andere voorwaarden aan de verzekering waardoor de verzekeraar de premie laag kan houden. Denk hierbij aan digitaal declareren en verzekeraars die geen post meer sturen, maar alleen emails.

YouTube video