Voor elke reis een passende dekking

Voor elke reis een passende dekking

Voor elke reis een passende dekking

Voor elke reis een passende verzekering

Nu het nieuwe jaar is begonnen, zit je misschien kort voor je wintersportvakantie, denk je na over een warme bestemming met veel zon of ben je al aan het denken over je zomervakantie. Blijf je in Nederland dit jaar of wordt het een verre bestemming?

Ondanks goede voornemens en de plannen ook zijn, er kan altijd iets vervelends gebeuren. Daarom is een goede reisverzekering erg belangrijk. Welke dekkingen zijn onmisbaar? En welke extra dekkingen zijn handig om af te sluiten? In het onderstaande bericht geven we je meer informatie zodat je de juiste keuze voor een reisverzekering kunt maken.

Waarom een reisverzekering?

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten is de hulp die je krijgt in noodsituaties. Denk aan een ongeplande, vervroegde terugreis of juist een langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten meestal veel geld en tijd. Een reisverzekering dekt deze kosten en neemt je daarnaast vaak alle zorg uit handen.

Extra dekkingen zijn afhankelijk van bestemming en soort vakantie

Afhankelijk van het type vakantie en de bestemming waar je naartoe gaat, is het aan te raden om extra dekkingen aan je reisverzekering toe te voegen. Hieronder zetten wij de belangrijkste dekkingen op een rij:

Medische kosten (je zorgverzekering dekt niet alles)

Het is een grote valkuil om aan te nemen dat je zorgverzekering alle medische kosten dekt. De meeste zorgverzekeringen vergoeden namelijk alleen de kosten die voor een gelijkwaardige behandeling in Nederland zouden gelden. Of, als je een aanvullende zorgverzekering hebt, tot 200% van de kosten die in Nederland gemaakt zouden zijn. Er zijn echter landen waar de kosten voor de gezondheidszorg veel hoger zijn dan in Nederland.

Een reisverzekering vergoedt altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. En heel handig, vergoedt de ‘dekking Medische kosten’ ook het verplicht eigen risico van de zorgverzekering.

Bagagedekking (als je waardevolle spullen meeneemt)

Met de ‘dekking Bagage’ worden de kosten vergoed voor het kwijtraken of beschadigen van bagage. Het is verstandig om een bagagedekking af te sluiten als je reist met waardevolle spullen zoals een smartphone, laptop, tablet of camera.

Met de auto op reis

Als je met de auto reist naar je bestemming reist, dan is het een prettig idee dat er hulp klaar staat als de auto het onverwachts niet meer doet. Je kunt een Pechhulp Verzekering (met Europadekking) nemen of de dekking SOS Autohulp aan je reisverzekering toevoegen. In beide gevallen heb je onderweg de rust dat je geholpen wordt als er iets gebeurt.

Wintersport en andere risicosporten

Gaat je op wintersport, of ga je tijdens je vakantie een bijzondere sport beoefenen? Dan is het noodzakelijk om daarvoor deze dekking aan de verzekering toe te voegen. Bijzondere sporten zijn namelijk niet standaard verzekerd. Voorbeelden van deze sporten zijn bergbeklimmen, bungeejumping en parachutespringen. Ook wintersport is met deze dekking verzekerd.

Een annuleringsverzekering of niet?

Een annuleringsverzekering afsluiten is natuurlijk nooit verplicht en bij een goedkope vakantie kun je overwegen het risico zelf te dragen, maar wij raden aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Zeker als je een dure reis maakt.

Als er iets gebeurt waardoor je niet meer van de bedoelde vakantie kunt genieten, bijvoorbeeld een herexamen, een medische ingreep of het verliezen van een baan, dan worden de kosten voor het annuleren van de vakantie vergoed. En waar maar weinig mensen bij stil staan is dat, met een annuleringsverzekering, de niet-gebruikte vakantiedagen vergoed als de vakantie moet worden afgebroken.

Toetsen of je dekkingen wel bij je bestemming passen?

Wil je zeker weten dat je de juiste reisverzekering voor je reis hebt afgesloten? Maak dan gerust een afspraak. Wij adviseren je graag. Bel ondergetekende of één van zijn collega’s (035 577 9661) of stuur een mail naar info@baaradvies.nl.

Patrick Brands

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande of over andere onderwerpen die vragen om een financieel advies..

Patrick Brands
Financieel Advies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.