Onbezorgde vakantie

Weer lekker terug van een onbezorgde vakantie?

Onbezorgde vakantie gehad?

Wat fijn dat iedereen weer terug is van vakantie! Heb je een onbezorgde vakantie gehad? Zijn je avonturen goed verlopen en ben je heerlijk uitgerust? Het is altijd fijn om onbezorgd te genieten maar heb je er op enig moment bij stil gestaan of jouw ziektekosten in het buitenland gedekt zijn door je standaard zorg- of reisverzekering?

Je volgende onbezorgde reis alvast zeker stellen?

Hopelijk heb je onderweg geen gedoe gehad of kosten moeten maken in verband met onverwachte gebeurtenissen. Vaak wordt er gedacht dat deze kosten vergoed worden door een verzekering. Helaas is dit niet altijd het geval. Zo worden in veel landen medische kosten slechts deels of helemaal niet vergoed door je Nederlandse zorgverzekering. Daarom is het verstandig om je aanvullend te verzekeren voor de vakanties die nog komen. Check je reisverzekering dus nu je nog lekker uitgerust bent. Je kunt dan de volgende keer echt zonder zorgen op pad.

Ziektekosten in het buitenland kunnen erg oplopen

Veel mensen denken dat dit standaard wordt gedekt door hun ziektekostenverzekering, maar dat is niet altijd het geval. Daarbij zijn de kosten in het buitenland vaak fors hoger.

Ter illustratie (bron: zorgwijzer.nl):

    • Het behandelen van een beenbreuk in kan Spanje tot 30.000 euro kosten als je wordt geholpen in een privékliniek. In Nederland kost dit circa 3.000 euro.
    • Een blindedarmontsteking kan in Spanje uitkomen op een kostenplaatje van 20.000 euro, terwijl dit in Nederland slechts 5.000 euro kost.
    • Ziekenvervoer per ambulance of een gipsvlucht kan 2.500 tot 30.000 euro kosten, afhankelijk van de bestemming.

Daarom is het verstandig om je aanvullend te verzekeren voor de vakanties die nog komen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Allereerst vergoeden de meeste basiszorgverzekeringen in het buitenland alleen kosten tot het Nederlandse tarief. Als de medische kosten hoger zijn, kan dit een flink bedrag uit eigen zak betekenen. Ook is het mogelijk dat je reisverzekering niet alle ziektekosten dekt, vooral bij chronische aandoeningen of als je op reis gaat naar risicogebieden.

Hoe zorg je ervoor dat je goed verzekerd op pad gaat?

Check eerst je zorgverzekering om te zien wat er gedekt is. Voor veel landen is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten die ook spoedeisende zorg in het buitenland dekt. Zo voorkom je onaangename verrassingen en kun je met een gerust hart op reis.

Onvoldoende dekking?

Mocht blijken dat er onvoldoende dekking is, informeer dan of er een aanvullende verzekering via de zorgverzekeraar mogelijk is, maar overweeg vooral het afsluiten van een reisverzekering met onder andere de dekking geneeskundige kosten. Het is sowieso aan te raden om een reisverzekering af te sluiten als je op reis gaat, ook voor andere onvoorziene kosten.

Overweeg je dit te regelen voor je volgende vakantie? Bij Baar Advies staan we klaar om je te helpen met het kiezen van de juiste dekking. Je kunt eenvoudig een offerte op vragen dan denken wij even met je mee voor volgende onbezorgde vakantie.

Of neem gerust even contact met ons op, zodat jij onbezorgd op vakantie blijft gaan!

Patrick Brands

Andere vragen?

Bel mij gerust op 035 – 577 96 61 indien je vragen hebt naar aanleiding van het bovenstaande of over andere onderwerpen die vragen om een financieel advies..

Patrick Brands
Financieel Advies